piątek, 20 kwietnia 2012

Da Grasso ul. Piotrkowska




Jeżeli chodzi o Da Grasso mam pozytywne odczucia. Jest to idealny przykład sieciówki, która niezależnie gdzie jesteś oferuje Ci taki sam produkt. Osobiście dla mnie to jedna ze smaczniejszych pizzeri, które możemy spotkać w wielu miastach w Polsce. Pizzeria Da Grasso mieszcząca się przy ul. Piotrkowskiej 90 to jedna z najładniejszych pizzeri tej sieci. Duży, przestronny i piętrowy lokal zachęca do wejścia już na samym początku.

W środku wita nas miła obsługa no i oczywiście mamy czas dla siebie na wybranie pizzy z menu. Po złożeniu zamówienia nie trzeba długo czekać, aż na naszych stołach pojawi się pizza. Wydaje mi się, że większość z nas jadła już kiedyś w DG i nie trzeba bardzo przybliżać tego tematu. Pizza wygląda wszędzie bardzo podobnie i bardzo podobnie smakuje. Grube brzegi, stosunkowo grube ciasto, dwa sosy: czosnkowy i pomidorowy. Gdy zamawiamy na dowóz musimy czekać ok 45min do 1,5h w zależności od ilości zamówień i rejonu w którym mieszkamy. Moja ulubiona pizza to:
Napoletana
ser, salami, oliwki, papryczka jalapenos
Piacere
ser, salami, boczek wędzony, cebula, kukurydza
Kebab
ser, kebab drobiowy, cebula
Migliore
ser, pieczona pierś kurczaka, boczek wędzony, kukurydza


Warto się chwilę zatrzymać przy sosach, które dostajemy do każdej pizzy gratis.

Jeżeli chodzi o sos czosnkowy uważam, że to jeden z fajniejszych sosów jakie możemy dostać do pizzy. Jest lekko słodki i dobrze doprawiony co powoduje, że zdecydowanie wygrywa rywalizację nad pomidorowym sosem z puszki (który jest używany również jako baza do pizzy).

Podsumowanie:
Lokal: 5 (b.ładnie i czysto)
Obsługa: 4
Jedzenie: 4+ (ze względu że czasem bardzo oszczędnie używają składników, zwłaszcza z pizzy zamawianej albo na wynos)

Da Grasso to sieć pizzeri, której można zaufać. Ceny pizzy nie są wysokie a sama pizza jest b.duża- idealna na imprezy. Od czasu do czasu, można poeksperymentować bo rodzajów jest wiele- co fajniejsze jest dużo promocji na pizzę i co jakiś czas królują w DG smaki z różnych części świata np. tydzień grecki, amerykański etc.

Pozdrawiam Emilia Wuu

1 komentarz:

  1. Widzisz, tutaj akurat mam inne zdanie, niestety pizze w Da Grasso już teraz znacznie różnią się między sobą...tzn. meny to samo, ale ciasto i sposób gospodarowania dodatkami bywa różny. Najlepszą pizzę tej sieci jadłam w Da Grasso na Al. Niepodległości w Wawie, w Łodzi to chyba na Piotrkowskiej przy Urzędzie Paszportowym, ale podobno najlepsza jest u źródła w pierwszym lokalu sieci w Aleksandrowie Łódzkim. Pewne jest to, że sos czosnkowy w tej sieci jest the best, zawsze zamawiam dwa czosnkowe;) Moja ulubiona to colorato. Zachęcam Cię do odwiedzenia pizzerii In Centro na Piotrkowskiej przy Mickiewicza - sam Makłowicz kiedyś pisał, że jest tam najlepsza pizza w Łodzi. Minus jest tylko taki, że nie ma sosu czosnkowego, ale ciasto jest mega cienkie i pyszne.

    OdpowiedzUsuń